Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Okosotthon vezérlés mobiltelefonon, tableten keresztül

Okosotthon vezérlés mobiltelefonon, tableten keresztül
     A KNX okosotthonok mobiltelefonos, tabletes vizualizációjának 2 fő iránya alakult ki. Az egyik amikor Apple Homekit vagy Google Home applikációkon keresztül érjük el KNX rendszerünket, a másik amikor a KNX vizualizációs interfész gyártója – a store-ból letölthető – saját applikációt fejleszt és bocsájt a felhasználó rendelkezésére. Az MDT Technology vizualizációs szerveréhez ezt a második utat választotta. 

     A most megjelent Objektserver VisuControl Easy II  [VC-EASY.03] készülék iOS  és Android operációs rendszereken keresztül is működtethető, az applikációja  mindkét operációs rendszerre letölthető (Apple Store és Google Play Store), futtatható, KNX Secure és VPN támogatáson keresztül a maximális információ-technikai biztonság eléréséhez szükséges feltételeket is megteremti, támogatja a KNX long frame távirat küldést. 

Funkciók
    Maximálisan 200 funkciót telepíthetünk a vizualizációnkba. 

Főcsoportok
- kapcsolások
- színvezérlés (RGB/HSV)
- árnyékolók
- hőmérséklet szabályozás
- kapcsolási képek
- multimédia
- állapot kijelzés
- időponthoz köthető kapcsolások

A funkciók helyiséghez, zónához vagy funkcionális csoportokhoz rendelhetőek. 

Diagramok
    Maximálisan 8 adatsor definiálható és jeleníthető meg grafikusan. A diagramok adatpont típusa rögzítési intervalluma, mértékegysége és léptéke beállítható, vonal vagy oszlopdiagramként egyaránt megjeleníthető.
Az ábrák feliratait a KNX rendszerintegrátorok tetszőleges nyelven készíthetik el.

MDT kapcsolóóra csatlakoztatása
    Az  VC-EASY.03 együttműködik az MDT KNX kapcsolóórájával (0.2 verziótól) is a Smart 68 üveg felületű vezérlő egységgel, így könnyedén beállíthatóak a szükséges kapcsolási időzítések.

WEB kamerák
    Maximum 4 kamera integrálható be az applikációba. A képek frissítési időzítése beállítható.

Időjárási adatok
    A KNX meteorológiai állomás által küldött adatok – külső hőmérséklet, szélerősség, megvilágítási értékek, csapadék riasztás – egyaránt helyet kaptak a kijelzőn.

KNX Secure IP interfész és időszerver
    A VC-EASY.03 lehetőséget ad a biztonságos külső kommunikáció felépítésére, egy időben akár 4 KNX Tuneling kapcsolat párhuzamos működtetésére. A pontos időt egy beállított NTP időszerveren keresztül veszi.

Email funkciók
    Állapotértékek változását, riasztásokat 14 byte-os szöveges táviratokat elküldhetjük emailben akár 3 előre beállított email címre.